Utlysning av uppsatstävlingen ”Ungdomens Karlfeldtpris” 2021

Karlfeldtsamfundet utlyser en pristävling om bästa uppsats om Erik Axel Karlfeldt. Tävlingen år öppen för dig som är född 2001 eller senare. Vi behöver få din uppsats senast den 15 juni 2021 för att du ska kunna vara med i tävlingen. Prissumman är maximalt 10 000 kronor och kan fördelas på högst tre prissummor.

Ungdomens Karlfeldtpris instiftades av Karlfeldtsamfundet som en hedersbevisning för skaldens döttrar Anna Karlfeldt-Larsson och Ulla Barenthein.

Uppsatsen ska handla om Erik Axel Karlfeldt och ha huvudsakligt fokus på hans diktning. Hans liv och verksamhet kan också behandlas där det passar in i sammanhanget. Biografiska data om Erik Axel Karlfeldt kan inhämtas på Karlfeldtsamfundets hemsida.

Uppsatsen ska ha ett omfång om minst tvåtusen (2000) ord, direkta citat oräknade. Uppsatsen bedöms av en jury som tillsätts av Karlfeldtsamfundets styrelse. Juryn fastställer pristagare och prissumma och beslutar också om ev. delning av priset.

Din uppsats skickar du som e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Pristagare presenteras i samband med Karlfeldtsamfundets Års/Sommarmöte 2021 som är planerat att äga rum i Leksand under augusti månad. På grund av yttre omständigheter som samfundet inte kan råda över kan årsmötet senareläggas. Hör gärna av dig till ordföranden via e-postadressen ovan, om det är något du vill fråga om.

Lycka till!
Karlfeldtsamfundet